Selecteer een pagina

Boxing

Bokstraining

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek.

Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Ik hoop over te brengen dat er meer achter boksen zit dan de vechtsport, er komt ook tactiek in slaan en in het voetenwerk bij kijken. Maar ook mobiliteit, conditie, overzicht houden, en bovenal het creëren van zelfvertrouwen. Naast het traditionele mannenboksen worden ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.

Boksen is iets voor iedereen die zowel geestelijk als lichamelijk een uitdaging zoekt. Bij recreatief boksen kan je lekker afreageren op de zak en doe je aan zelfverdediging, waardoor je zelfvertrouwen groeit. Het geeft ontspanning en toch ook inspanning! Bekijk hier onze lessen.

× Proefles aanvragen?